Vleesmarkt

Omdat het vandaag lekker winterweer was, was het weer eens tijd voor een fietstochtje. Ik had al enkele keren vanaf de snelweg een grote markt gezien vlak bij mijn appartement dus de bestemming was snel gevonden. De markt bleek een vlees markt te zijn (de Suzhou Meat Products Market) en dat is hier toch wel wat

Afbeelding kaart

anders dan wat wij gewend zijn. Het is een groothandels markt, waar vlees en vis in bevroren toestand wordt aangeleverd en dan bevroren of ontdooid in kleinere porties verder wordt verkocht. Er zijn een paar grote gebouwen (lijken vrieshuizen te zijn) en daar om heen de handelaren met kleine winkeltjes. Daarvoor staan de vleeswaren uitgestald die dan vervoerd worden met elektrische transportfietsen: die scheuren de hele tijd in het rond volgepakt met dozen vlees.
Het vlees wordt per vriescontainer aangevoerd, maar er stonden ook vrachtwagens waar bevroren vlees op geladen was, afgedekt met isolatie dekens. Het lijkt er op dat enige regelgeving hier volledig ontbreekt. Ik denk dat Rob van de smaakpolitie hier de boel per direct zou sluiten. Het toezicht op hygiëne ontbreekt hier volledig. Aan de ander kant is natuurlijk de kans groot dat als je hier ergens gaat eten, het vlees van deze markt komt. En dat gaat meestal wel goed, dus blijkbaar valt het allemaal nog wel mee.

Camera        voor de foto’s klik hier (Facebook) of hier (Windows Live)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s